Biblioteca virtuala

APLEO propune tuturor profesorilor de limba engleză și de limba germană o Bibliotecă virtuală unde profesorii și elevii pot găsi materiale GRATUITE menite să sprijine activitatea de predare-învățare-evaluare. De asemenea, ne propunem realizarea unor materiale pentru profesorii de limba engleză și limba germană necesare pentru proiectarea didactică și realizarea unor lecții cât mai atractive.   

 

Awards

APLEO vine în sprijinul elevilor și profesorilor care fac performanță. De aceea, încă din primul an de la înființare, APLEO a inițiat Ceremonia de premiere a elevilor care s-au calificat la Olimpiada Națională de Limba Engleză. Pentru că suntem alături de profesori și elevi și pentru a susține și încuraja performanța, APLEO va oferi aceste premii anual. 

Conferinte

APLEO  vine în sprijinul colegilor, profesori de limba engleză și limba germană, care doresc să se perfecționeze și organizează Conferințe atât cu participare locală, națională, dar și internațională. 

Conferința Națională Limbile Moderne de la Tradiție la Inovație a trezit interesul profesorilor de limba engleză, nu numai din regiunea Olteniei, dar și celor din întreaga țară. Invitata specială, Sarah Ellis, a reușit să depășească așteptările, chiar și a celor mai sceptici dintre cei peste 100 de participanți.

Conferința interjudețeană Tehnici de Predare în Clasa Postmodernă a adus împreună participanți din județele Olteniei. Ediția I a lărgit orizontul participanților și a oferit posibilitatea speaker-ilor de a împărtăși din experiența lor. Ambele proiecte s-au bucurat de un real succes și sperăm să devină o tradiție.

Concursuri

In vederea încurajării elevilor talentați și pasionați de limba engleză, încă de la clasele primare, APLEO a inițiat două concursuri pentru toate vârstele. In parteneriat cu EECentre am putut oferi premii substanțiale câștigătorilor.

Concursul de Ortografie în limba engleză Spelling Rules care se adresează elevilor claselor II – V, s-a desfășurat la Colegiul Național „Elena Cuza” și, încă de la prima ediție, s-a dovedit un proiect de succes. Ocupanții locurilor I de la fiecare nivel au primit ca premiu un examen Cambridge.

Concursul English for teens care se adresează atât elevilor de gimnaziu, cât și elevilor de liceu, respectiv clasele III – XII, a înregistrat de la prima ediție un număr ridicat de participanți.

Ambele proiecte vor continua și anul acesta cu sprijinul partenerilor noștri de la Colegiul Național „Elena Cuza” din Craiova. 

publicatii

APLEO propune tuturor profesorilor de limba engleză și limba germană, care doresc să-și îmbogățească activitatea profesională prin publicarea unor articole de specialitate, revista internațională Pygmalion.  Această publicație va apărea în format electronic, respectiv online, iar membrii APLEO vor publica articole și studii fără costuri.  Articolele trebuie să se încadreze   într-o tematică bine stabilită, să aibă o structură specifică, să respecte anumite cerințe și anumite standarde. Toate aceste detalii și alte informații vor fi disponibile pe site-urile noastre.

La sfârșitul anului 2020 APLEO va relansa, după o pauză de peste 10 ani, publicația The Sentinel. Aceasta se adresează tuturor elevilor care doresc să publice în limba engleză. Publicația va apărea anual în format electronic, respectiv online. Tematica articolelor rămâne la libera alegere a elevului și a profesorului coordonator. Contribuțiile pot fi trimise pe adresa de mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

78996293 442834956407105 1852573678580006912 o

APLEO a lansat în luna decembrie 2019, Concertul de Crăciun în colaborare cu Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova, și cu Partenerii Colegiul Național “Frații Buzești”, Colegiul Național “Carol I”, Colegiul Național “Elena Cuza”, Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu” și Liceul de Arte “Marin Sorescu”. Elevii au transpus în scenă lumea de basm a Crăciunului, prin colindele pe care le-au interpretat. Proiectul va continua și în anii următori.

 

APLEO dorește să vină în sprijinul profesorilor care doresc să se perfecționeze cu o ofertă variantă de cursuri de formare acreditate!